Форум за Компютри
Форум за компютри
Задайте въпроси или потърсете отговори.

София Компютърс - Фейсбук страница

ПРОЦЕСОР ВТОРА УПОТРЕБА

( плюсове и минуси - страница 2 )

( продължение от страница 1 )

Изберете глава :

Процесор втора употреба.

При процесорите втора употреба нещата са изразени в няколко потенциални проблема :
( с цел уточнение, ще поясня, че при процесорите ремонт не е възможен - решението е гаранционна подмяна ((( ако има остатъчна гаранция, и тя се признава от продавача ))) или подмяна с друг.
Поради наличието на много и разнообразни процесори, цената е според потребностите и възможностите Ви ).

- така нареченото " деградиране ", което е условно ( и спорно ) понятие, за страничен ефект в следствие на прекомерен и неправилен овърклок ( това е тема на друг разговор и друга статия, която може би ще напиша до края на месеца ).
( в скоби уточнявам - под неправилен клок, се разбира подаване на неразумни напрежения ((( в много случаи - автоматично от дънната платка - когато е бюджетна))) при липсата на сериозно охлаждане, с цел повишаване тактовата честота на процесор - най образно казано ).

Изразява се в повишена нужда за ток ( за по - незапознатите - процесора работи на около 0,9 - 1,8 волта ток , според технологичния процес - повишената нужда се изразява в рамките на допълнителни 0,1 - 0,3 волта, което за нашите представи е смешно, но за процесора е повече от достатъчно ... ) .
Негативите са, че самият процесор е по - топъл от другите от същия модел .
Топлината от своя страна, е причина охладителят на процесора да се върти на по - високи обороти ( в случай на въздушно охлаждане ) с което става по - шумен и възможностите за клок ( овърклок ) на процесора стават силно ограничени.
Друг минус е, че ако консумира повече ток, което е причина за високи температури, процесора е по - близко до тротлинга ( виж по - надолу ) , което си е неприятно .

Да се внимава : запознайте се предварително с нормите на производителя ( според съответния модел ) относно температурите на процесора както в покой, така и под товар, и преди да го закупите, обърнете внимание.

- крива капачка - наблядава се при почти всички процесори с повече от едно ядро.
Изразява се в това, че охладителя на процесора, не прилепва еднакво добре към всички ядра и съответно, дадено ядро винаги е по - топло от друго.
Негативите са само за тези, които се занимават с овърклок, защото в някои случаи, разликата е 10 С , което е спънка .
Обикновено, ако такъв процесор попадне в "клокър" ( човек, който овърклоква :) ), той бързо му намира нов собственик, който да не е такъв ( клокър ) .
Да се внимава : Както споменах, това не е особен повод за притеснение - производителите си знаят че "стават такива неща" и обикновено, за масовия потребител, такъв процесор е удачен, стига да е на добра цена.

- повреден датчик - много случаи съм имал, когато нормалните работни температури на съответен процесор, на съответен производител, са обявени в рамките на 30-35 С ( в покой ) и 65 - 70 С ( под товар ), а дънната платка, датчикът на процесора и различните програми измерват съвсем друго ( в масовия случай около 15 - 20С под товар в затворена стая с температура 26-28 С, което си е абсурдно, но един от последните ми случаи беше още по забавен - датчиците ((( включително на дъното ))) показваха абсурдните -40С ((( да се чете - МИНУС четиридесет градуса по целзий ))) - това без коментар - там се оказа съвсем друга причината, но това е друга тема ).
Друг неприятен момент е, когато дъното измерва процесора с 25 - 30С повече.
Наскоро имах и такъв случай - процесора беше инженерна бройка, не се разпознаваше правилно от дънната платка, и съответно показваше температури от около 70С при реални 35С,
Неприятното беше, че вградената защита на дъното и процесора, бяха при 85С итогава, компютъра се изключваше ( при реални 50С), без да има смисъл, и без да може да се ползва нормално процесора.
В момента, същият процесор си работи при температури от 33С ( в покой ) до 60С ( под товар - добре де - лекинко - около 30% клокнат).

Изразява се в това, че измерваните и показваните температури на процесора са различни от реалните.
Да се внимава : вижте температурата на стаята ( околната среда ), и според процесора, но в никакъв случай няма как тя да е по-висока от тази на процесора ( предполага се, че охлаждането е въздушно или водно - има и други видове, но навлизаме в една по-екстремна тема, пък и тук въпроса не е за клок на процесори, нали :) ).
Също внимавайте, да не е фрапиращо по - висока ( ако има повече от 20С разлика м/у околната температура и тази на процесора в покой - имаме ядове - сваляйте цената :) ).

- изключена термична защита ( тротлинг - при Интел процесори и изключване ) .
Тротлингът е процес, в който процесора, при достигане на определени ( според модела ) температури, започва да прави празни цикли, с цел охлаждане ( защита ).
Тогава, неговият коефициент на полезно действие намаля ( поради празните цикли ) и съответно, той не е толкова производителен.
Изразява се в това, че процесора под товар намаля честотата си.
Да се внимава : обърнете внимание на скоростта при извършване на операции на процесора , когато той е натоварен.
Тя трябва да е максималната за него през цялотовреме.

Отделихме цяла една страница на централния процесор втора употреба.
Време е да преминем нататък : РАМ паметта втора употреба ( на следващата страница ) :

<Предишна страница - - - Следваща страница >

<<<Първа страница - - - 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - - - Последна страница >>>

С цени и части втора употреба, можете да се запознаете ТУК .
С цените на услугите може да се запознаете ТУК .
С нас можете да се свържете ТУК .

 

Модел или име:
подробно търсене »

Вход | Регистрация

Вашата количка »
0 продукта

Телефони:

ж.к. Младост
Потърсете ни на А1ския телефон в ж.к. Младост с ремонт, поправка на компютри или компютърни услуги. Можете да ни звъннете за да поръчате нов компютър, лаптоп или компонент ( монитор, РАМ памет, видео карта, твърд диск, дънна платка, охладител или охлаждаща подложка за лаптоп, процесор, флаш памет ). 0885-117-820
Потърсете ни на телефона ни към Виваком в Младост във връзка с ремонт, поправка на компютри или компютърни услуги. Можете да ни звъннете за да поръчате нов компютър, лаптоп или компонент ( монитор, РАМ памет, видео карта, твърд диск, дънна платка, охладител или охлаждаща подложка за лаптоп, процесор, флаш памет ). 08-76772852
или 08-popravka

ж.к. Лагера:
Потърсете ни във връзка с ремонт, поправка на компютри или компютърни услуги. Можете да ни звъннете за да поръчате нов компютър, лаптоп или компонент ( монитор, РАМ памет, видео карта, твърд диск, дънна платка, охладител или охлаждаща подложка за лаптоп, процесор, флаш памет ). 0887-736668
или 0887-remont

ж.к. Люлин:
(временно само на адрес)
Потърсете ни на телефона ни към vivacom във връзка с ремонт, поправка на компютри или компютърни услуги. Можете да ни звъннете за да поръчате нов компютър, лаптоп или компонент ( монитор, РАМ памет, видео карта, твърд диск, дънна платка, охладител или охлаждаща подложка за лаптоп, процесор, флаш памет ). 0879-04-12-99

Skype:
попитайте на скайпМагазин Младост
попитайте на скайп Южни райони- сервиз, ремонт и поправка на компютриМагазин Лагера
попитайте на скайп Люлин - сервиз, ремонт и поправка на компютриМагазин Люлин
пишете ни на и-мейл за да попитате за актуална цена и наличност e-mail

Контакти »
Работно време:
магазин Младост:
понеделник-петък:
10:30-19:30
събота: 14:00-18:00
магазин Лагера:
понеделник-петък:
10:30-19:00
магазин Люлин:
временно затворен!
(ще отвори)

Сервиз за компютри
Сервиз за компютри


Поправка и ремонт на лаптопи. Сервиз, обслужване и профилактика на преносими компютри.
ремонт и поправка на лаптопи


Поправка и ремонт на монитори. Сервиз, обслужване и профилактика на монитори за компютър.
ремонт и поправка на монитори


Поправка и ремонт на компютри, монитори и лаптопи. Поправка и ремонт на принтери.
Поправка на компютър:
Защо при нас


Компютърни услуги на безкомпромисни за качеството си цени
Компютърни услуги


Как да се грижим за настолните компютри и лаптопите. Добри съвети как да поддържаме преносимите и домашните компютри.КАК ДА се

грижим за лаптоп
грижа за компютър

Ремонт, поправка и компютърни услуги по домовете
Ремонт по домовете


Абонаментана поддръжка и абонаментно обслужване на компютри.
Абонаментна поддръжка


Изработка, изготвяне, поддръжка и администриране на уеб сайтове. Уеб дизайн и оптимизиране - оптимизация на уеб сайтове и страници за търсачките.
Изработка на сайт


Компютри, монитори, лаптопи, принтери, дънни платки, процесори, видео карти, РАМ памети, твърди дискове втора употреба. Употребявани лаптопи на части. Компоненти втора ръка.
Втора употреба

Ново

Инсталация, инсталиране на Windows 11 »
Преинсталиране, преинсталация на Windows 11 »
ремонт на таблети »
поправка, ремонт и сервиз на LCD, LED телевизори »
поправка, ремонт и сервиз на телефони »

Интересно

Сглобяване (асемблиране) на компютри »
Хардуерни почиствания »

На фокус: рекламни брошури и листовки за компютри      Пренаписване на сайт      Калкулатор за абонаментна поддръжка      Абонаментни планове за поддръжка на компютри      Оферта за изработка на сайт      

Препоръчани: ремонт на компютри по домовете   Абонаментна поддръжка на компютри   видео карти   твърди дискове   процесори   дънни платки
стартова страница   поправка на монитори   и   ремонт на лаптопи   цена за изработка на сайт   статии   Рекламни материали   форум за компютри

Copyright © и администрация на сайта: София Компютърс (Sofia Computers) ЕООД Изработка на сайта и Web Design: DGP Created: 2010 y. Updated: 2019 y.

Ако желаете да сте в течение с новите компютри, монитори, лаптопи и промоции, заповядайте в групата ни във Фейсбук


Пишете на електронната ни поща във връзка с поправка или ремонт на компютър.
Телефони за поправка или ремонт на компютър.
Пишете ни на скайп зяа компютър, монитор или лаптоп.

Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с нашите условия за ползване, политика за лични данни и използването на „бисквитки“.

Съгласен съм