Коя дистрибуция на Линукс да избера ?

Теми свързани със софтуер - настройки на програми за Windows и Linux, Операционни системи , трикове и закачки, функции за подобряване на производителността и функционалността на Уиндоус или Линукс. Проблеми свързани с вируси и троянски коне. Настройки на програми и работа с тях.

Модератори: admin, Powerplay

Аватар
Powerplay
Обратна връзка:

Коя дистрибуция на Линукс да избера ?

Мнение от Powerplay »

Тъй като днес за пореден път се отчаях поради пердният срив на системата ми и загубата на пъла информация от добре познатите ни MC-ОС...
Реших окончателно , да минавам напълно на линукс :)
Погледнах в замунда убунту , да си сваля и съответно после го уп-вам до 11.4 или 12.10 (не помна) мисля това беше най-новото.
Мислил съм и над Linux Mint , arch linux

Не знам какво да избера , работил съм преди 1 година с федора и бях впечатлен , но тя си е тежичка :) , а и не е за мойте цели , до колкото знам , тя е за хостинг :)
Мен ми трябва за музичка,филмчета,интернет,комуникация,писане на код (с net beans). и такива най-обикновени неща :) (за ежедневена употреба)
Не е важно какво гледаш , а какво виждаш !
Компютри, монитори, лаптопи, таблети, принтери, ремонт, сервиз и поправка на компютри.
т-ц РУМ Младост 2
Аватар
Powerplay
Обратна връзка:

Re: Коя дистрибуция на Линукс да избера ?

Мнение от Powerplay »

ddragon написа:http://sofiacomputers.net/komputerni-us ... .php?id=69" onclick="window.open(this.href);return false; и
http://sofiacomputers.net/linux-vs-windows.php" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Лично мнение :)
Това не го бях засичъл :)
Мерси за съветите , убунту е вече инсталиран , и упнат до последната версия :)

Имам само един проблем , поне за сега не си виждам дяловете , който бях създал още при 1-вата инсталация на уиндолс , когато взех компютъра.Сигурен съм 100% , че форматирах и инсталирах линукса само в 1 от дяловете.
Помна , че имаше някаква операция със :
su (нали това беше за да ти даде достъп като администратор)
и като ми поиска парола ,тръгвам да пише и нищо не излиза , даже и не зачита , че съм написал нещо!
Тоест немога да си напиша паролата , това в терминала :)
Някакви идеи , защо това е така ?

ПП:Ако съм си затрил информацията от харда , може ли да се въстанови някак си , че имам адски важни файлове там ?
Компютри, монитори, лаптопи, таблети, принтери, ремонт, сервиз и поправка на компютри.
т-ц РУМ Младост 2
Gravedigger
Обратна връзка:

Мнение от Gravedigger »

Искрено се надявам да не си си изгубил информацията,защото възстановяването е възможно,но много трудно,отнема доста време и не е 100%-во.Личен опит.И ако все пак това е станало,не форматирай диска или дяла преди да си възстановил нужната информация.
Един глупак може да зададе въпрос на който и 100 мъдреци да се чудят как да отговорят.
Аватар
Powerplay
Обратна връзка:

Мнение от Powerplay »

Ооо да ако не си намеря информацията , ще го водя на доктор :)
ПП: Харда е заминал ...

Това с терминала го оправих , трябвало да е : sudo su :)
т-ц РУМ Младост 2
Аватар
ddragon
Site Admin
Обратна връзка:

Мнение от ddragon »

Ако се е държал "на косъм", едно натоварване (като формат) е достатъчно да го извади от строя.
Да сме живи и здрави и снимки ще направим още и музика ще намерим :)
Аватар
Powerplay
Обратна връзка:

Мнение от Powerplay »

Да това е най-важното "здравето" !
т-ц РУМ Младост 2
sabderbcc
Обратна връзка:

Мнение от sabderbcc »

Пич, убунту е твоята дистрибуция, няма начин. Ще ти свърши работа за разработки, както и за домашно ползване на мултимедия, филми , музика и т.н.
Публикувай отговор

Обратно към “Софтуер”