Ужасен проблем ,ПОМОЩ

Форум за всички питания и отговори, които не попадат в другите форуми.
Въпросите "Ще ми тръгне ли играта" и от сорта, както и техните отговори ще намерите тук.

Модератори: admin, Powerplay, ddragon

pakrour21
Обратна връзка:

Ужасен проблем ,ПОМОЩ

Мнение от pakrour21 »

Здравейте , скоро си купих PC втора ръка , но след известно време ми се появи следния проблем : Когато започна да свалям , да гледам клипове (където и да е , преди само в Vbox) ,да играя игри (каквито и да са , дори GTA vice city ) ,компа ми "спича" . Мишката не мърда , звука спича и той , нищо само рестарт оправя работата ... Преди , когато го взех съм играл игри от сорта на Test drive Ultimate по около 2 часа и чак тогава ми е правило този проблем .При по слабите игри , не правеше ... Преинсталирах си Windows-a с нов,същия като стария SP 3 32 бита , и започна сякаш да спича по-често ( странно нали ?!? ) .СЛед това си рекох ,-"Дали да не пробвам Windows 7 64 bits , но положението беше фатално ... 1 мин и спича ... Нищо не можех да изпълнявам , дори да мръдна мишката :( . След това си инсталнах стария SP3 , с който сам и в момента , и нещата са доста зле :( Работя с него ,но само в мрежата , никъкви игри ... Ето и характеристиките му :::

--Тип централен процесор DualCore Intel Pentium E5200, 2400 MHz (12 x 200)

--Дънна платка MSI P35 Neo Combo (MS-7365) (2 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, 2 DDR3 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)

--Чипсет на дънната платка Intel Bearlake P35

--DIMM4: Kingston 99U5429-003.A00LF 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (6-6-6-18 @ 400 MHz) (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz)

--Видеокарта NVIDIA GeForce 8600 GT (512 MB)

--Дисково устройство Maxtor 6L200P0 (200 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)

Така , започнах да проверявам , като сменям частите от 1 друг комп на мой приятел .. 1рво мислех ,че е Хард-а ,но уви не , после Видеото ( щях да си взема ново преди да съм пробвал ... така ми казаха от сервиза ,че е видеото ... на 10 мин тест ,че нямах време ) днес пробвах дори захранването и НЕ НЕ НЕ не става :( Понякога се появяват така наречените сини екрани , пробвах рам с някаква програма не даде грешки , Харда -- НЯМА Bad sectors .. Остана само дъно и процесор ... СТРАННОТО е ,че 2 пъти преди да се пусне ми излиза ,че предишния опит за Overclock - е неуспешен и пише ,че се връща на default ... Моля ви за помощ .Благодаря предварително .
Cyber
Обратна връзка:

Re: Ужасен проблем ,ПОМОЩ

Мнение от Cyber »

1. махни батерията на даното и изключи компа от захранването за някаолко мин.
2. видеокартата... охладитела, пастата на охладитела
3. охладитела на процесора, почисти го ако има мн пепел, пастата под него
4. разгледаи за надути кондензатори по даното и по видео картата
при мен се случва тези проблеми главно от прегряване да идват тези проблеми или кондензатори
No Mercy No Shame
Публикувай отговор

Обратно към “Общи хардуерни въпроси”