Изключва се без причина
Изключва се без причина
Здравейте. От няколко месеца компютъра ми започна да се изключва сам докато играя някоя игра. Например преди можеше да си играя часове под ред GTA 5, а сега като я пусна след около 30-35 мин се спира. Същото се случва и с LA Noire само че се спира след 5-10 минути максимум. Предполагам, че е защото игрите имат по-големи изисквания или нещо от сорта и компютъра прегрява, но защо преди няколко месеца не прегряваше, а сега изведнъж реши, че му се прегрява. И ако се опитам да го пусна веднага след като се спре започва да зарежда Windows и отново се изключва (това е още една причина да мисля, че прегрява и после му трябват 2-3 минутки да се освести). А иначе, ако не играя на нещо няма проблеми.. върви се нормално. Дайте идеи какво да правя и на какво може да се дължи този проблем. Благодаря предварително.
- Powerplay
- Обратна връзка:
Re: Изключва се без причина
Как точно се изключва ?
Показва ли ти син екран и ако показва какво пише ?
Почитен ли е хубаво самоя компютър ?
Процесора клокван ли е ?
Видео карта вградена ли е или е външна ?
Правил си си подобрения по хардуера и какви ?
Показва ли ти син екран и ако показва какво пише ?
Почитен ли е хубаво самоя компютър ?
Процесора клокван ли е ?
Видео карта вградена ли е или е външна ?
Правил си си подобрения по хардуера и какви ?
Не е важно какво гледаш , а какво виждаш !
Компютри, монитори, лаптопи, таблети, принтери, ремонт, сервиз и поправка на компютри.
т-ц РУМ Младост 2
Компютри, монитори, лаптопи, таблети, принтери, ремонт, сервиз и поправка на компютри.
т-ц РУМ Младост 2
Изключва се без да изкара абсолютно нищо.. смисъл няма го оня син екран който се появява принципно... Смисъл както играя, бум и става черен екран. "Процесора клокван ли е?".. даже не разбрах какво ме питаш.. ;д С лаптоп съм така, че видео картата си е вградена /ATi 512mb/. Не съм правил никакви хардуерни подобрения. А може ли да е от малкото останало място на С: ?
-
- Обратна връзка:
Според мен се е позатлачил с боклуци и затова загрява.Преди не е загрявал,защото не е бил достатъчно замърсен.Ако имаш късмет,процесора ще е още на 100% читав,без поражения от прегряванията.За всеки случай му инсталирай някоя програма и проследи температурите и напреженията.Друго което можеш да направиш е да провериш на каква температура е нагласена да изключва защитата в БИОС.Но,най-вероятно ще се наложи да го занесеш на специалист за почистване.
Един глупак може да зададе въпрос на който и 100 мъдреци да се чудят как да отговорят.
- Powerplay
- Обратна връзка:
Както каза вече Gravedigger може да се е позлаталчил.Мое мнение не пипвай в биос , ако не разбираш , инсталирай Everest и направи един отчет , засечи и температурите. Отчета качи тук като текст.
От малко пространство на дисковете може да се позабавя малко ,но чак да изключва , това не съм го виждал.
За колкването има специален раздел ,ако имаш интерес прочети.
От малко пространство на дисковете може да се позабавя малко ,но чак да изключва , това не съм го виждал.
За колкването има специален раздел ,ако имаш интерес прочети.
Не е важно какво гледаш , а какво виждаш !
т-ц РУМ Младост 2
т-ц РУМ Младост 2
А в какво се състой това почистване?
Ии това ли е програмата за която се говори / http://zamunda.net/details.php?id=210416&hit=1" onclick="window.open(this.href);return false; /
Ии това ли е програмата за която се говори / http://zamunda.net/details.php?id=210416&hit=1" onclick="window.open(this.href);return false; /
-
- Обратна връзка:
Да,това е програмата с която можеш да проследиш процесите в твоя компютър,както и да разбереш с какви компоненти разполага машината ти и как работи всеки от тях.А почистването не ти препоръчвам да правиш сам,понеже се състои в разглобяване на лаптопа(при настолните компютри е много по-лесно) и щателно обдухване на хардуерните елементи със струя въздух,например с компресор.Точно при тази операция трябва да се внимава много,понеже когато наслоената пепел бива издухана от едно място не е много трудно да се набие на друго,като например в панела с дисплея или DVD устройството.Затова е най добре да потърсиш специалист в тази област.
Един глупак може да зададе въпрос на който и 100 мъдреци да се чудят как да отговорят.