Windows 7

Форум за всички питания и отговори, които не попадат в другите форуми.
Въпросите "Ще ми тръгне ли играта" и от сорта, както и техните отговори ще намерите тук.

Модератори: admin, Powerplay, ddragon

blagosslav
Обратна връзка:

Re: Windows 7

Мнение от blagosslav »

Изглежда сте си фенове на AMD, за това нема да споря, лошо нема! И в никакъв случай не се заяждам - форума ми е интересен и ми харесва, за това съм тук. Просто прекалено рязко отрезвате CELERON-четата от гилдията на нормалните процесори - не е много професионално. Да не забравяме все пак са производство на INTEL, и макар и евтини и поорязани откъм екстри са си доста прилични процесори. Все пак и ние бедните, работническата класа също имаме право да имаме компютри, а и не сме всички геймъри! Естествено не претендирам че имам толкова голям опит като вас но все пак съм стигнал до тук като съм започнал със ПРАВЕЦ 8М, преди доста време май беше. Отплеснах се от темата относно УЙНДОУС СЕВЪН - аз, като ЛИНУКС-"фен" мога да кажа че седмицата е добра но не е нищо повече от гримиран XP, или олекотена VISTA. Нищо ново под слънцето! Със самоподдръжка на драйвърите - добре! Откъм външна медия (напр. EXTERNAL USB HDD) - старата песен на нов глас...
Аватар
ddragon
Site Admin
Обратна връзка:

Re: Windows 7

Мнение от ddragon »

Фенове ... не точно - просто няма как да не отбележа, че в ниския и среден клас AMD предлагат много по-добро съотношение цена:качество.

Разбира се, ако човек има в джоба 500+ лв. за процесор, бих посъветвал да е Intel, на които безкрайно симпатизирам, но за 90лв. човек избира между AMD Athlon 240 и Intel Celeron, където сравнението е ...

Та - АМД определено дават повече в ниския и среден клас към този момент и в това отношение - ако трябва да посъветвам човек, ограничен в бюджета за избор на процесор - да АМД фен съм.
Но ако дойде друг човек, с 2000лв. и иска да ги даде за компютър всички - тогава съм Интел фен - общо взето - фен съм на нещата, които си струват парите :)

Личното ми мнение е, че Интел сериозно се изложиха със Селероните на 775 - можеха да не ги орязват чак толкова - хората без много средства също заслужават да работят на прилични компютри и да гледат Флаш клипчета на цял екран без да им насичат ( както в ниския клас имаше прилични процесори от АМД ).

Колкото до професионализма: Идеята на форума е да си помагаме и споделяме мнения, да помагаме на не дотам запознатите, за да избягват грешки, които биха допуснали ако слушат продавачите в големите "магазини за всичко".
Форума НЕ е предназначен за продажби - дори няма такава секция - тук не сме в професионалния сайт - тук сме просто хора с мнения, с които не искаме да ангажираме и натрапваме на никой :)

За Windows 7 :
Аз лично съм Линукс фен :)
От МС откраднаха ( не, че Линукс може да се краде, но да вземеш нещо свободно и да го патентоваш, запечаташ и лицензираш за мен си е кражба ) голяма част от Compiz ефектите и ги вградиха в 7-ицата ( без най - яките :) ).

Навика и рекламата са голяма сила, и именно това е причината Линукс да не е популярна ОС.
Както и плахостта да опознаеш нещо ново, независимо, че е по-добро по всички параграфи ...
Публикувай отговор

Обратно към “Общи хардуерни въпроси”