Форум за Компютри
Форум за компютри
Задайте въпроси или потърсете отговори.

Реклама:

ПРОЦЕСОР ВТОРА УПОТРЕБА

( плюсове и минуси - страница 2 )

( продължение от страница 1 )

Изберете глава :

Процесор втора употреба.

При процесорите втора употреба нещата са изразени в няколко потенциални проблема :
( с цел уточнение, ще поясня, че при процесорите ремонт не е възможен - решението е гаранционна подмяна ((( ако има остатъчна гаранция, и тя се признава от продавача ))) или подмяна с друг.
Поради наличието на много и разнообразни процесори, цената е според потребностите и възможностите Ви ).

- така нареченото " деградиране ", което е условно ( и спорно ) понятие, за страничен ефект в следствие на прекомерен и неправилен овърклок ( това е тема на друг разговор и друга статия, която може би ще напиша до края на месеца ).
( в скоби уточнявам - под неправилен клок, се разбира подаване на неразумни напрежения ((( в много случаи - автоматично от дънната платка - когато е бюджетна))) при липсата на сериозно охлаждане, с цел повишаване тактовата честота на процесор - най образно казано ).

Изразява се в повишена нужда за ток ( за по - незапознатите - процесора работи на около 0,9 - 1,8 волта ток , според технологичния процес - повишената нужда се изразява в рамките на допълнителни 0,1 - 0,3 волта, което за нашите представи е смешно, но за процесора е повече от достатъчно ... ) .
Негативите са, че самият процесор е по - топъл от другите от същия модел .
Топлината от своя страна, е причина охладителят на процесора да се върти на по - високи обороти ( в случай на въздушно охлаждане ) с което става по - шумен и възможностите за клок ( овърклок ) на процесора стават силно ограничени.
Друг минус е, че ако консумира повече ток, което е причина за високи температури, процесора е по - близко до тротлинга ( виж по - надолу ) , което си е неприятно .

Да се внимава : запознайте се предварително с нормите на производителя ( според съответния модел ) относно температурите на процесора както в покой, така и под товар, и преди да го закупите, обърнете внимание.

- крива капачка - наблядава се при почти всички процесори с повече от едно ядро.
Изразява се в това, че охладителя на процесора, не прилепва еднакво добре към всички ядра и съответно, дадено ядро винаги е по - топло от друго.
Негативите са само за тези, които се занимават с овърклок, защото в някои случаи, разликата е 10 С , което е спънка .
Обикновено, ако такъв процесор попадне в "клокър" ( човек, който овърклоква :) ), той бързо му намира нов собственик, който да не е такъв ( клокър ) .
Да се внимава : Както споменах, това не е особен повод за притеснение - производителите си знаят че "стават такива неща" и обикновено, за масовия потребител, такъв процесор е удачен, стига да е на добра цена.

- повреден датчик - много случаи съм имал, когато нормалните работни температури на съответен процесор, на съответен производител, са обявени в рамките на 30-35 С ( в покой ) и 65 - 70 С ( под товар ), а дънната платка, датчикът на процесора и различните програми измерват съвсем друго ( в масовия случай около 15 - 20С под товар в затворена стая с температура 26-28 С, което си е абсурдно, но един от последните ми случаи беше още по забавен - датчиците ((( включително на дъното ))) показваха абсурдните -40С ((( да се чете - МИНУС четиридесет градуса по целзий ))) - това без коментар - там се оказа съвсем друга причината, но това е друга тема ).
Друг неприятен момент е, когато дъното измерва процесора с 25 - 30С повече.
Наскоро имах и такъв случай - процесора беше инженерна бройка, не се разпознаваше правилно от дънната платка, и съответно показваше температури от около 70С при реални 35С,
Неприятното беше, че вградената защита на дъното и процесора, бяха при 85С итогава, компютъра се изключваше ( при реални 50С), без да има смисъл, и без да може да се ползва нормално процесора.
В момента, същият процесор си работи при температури от 33С ( в покой ) до 60С ( под товар - добре де - лекинко - около 30% клокнат).

Изразява се в това, че измерваните и показваните температури на процесора са различни от реалните.
Да се внимава : вижте температурата на стаята ( околната среда ), и според процесора, но в никакъв случай няма как тя да е по-висока от тази на процесора ( предполага се, че охлаждането е въздушно или водно - има и други видове, но навлизаме в една по-екстремна тема, пък и тук въпроса не е за клок на процесори, нали :) ).
Също внимавайте, да не е фрапиращо по - висока ( ако има повече от 20С разлика м/у околната температура и тази на процесора в покой - имаме ядове - сваляйте цената :) ).

- изключена термична защита ( тротлинг - при Интел процесори и изключване ) .
Тротлингът е процес, в който процесора, при достигане на определени ( според модела ) температури, започва да прави празни цикли, с цел охлаждане ( защита ).
Тогава, неговият коефициент на полезно действие намаля ( поради празните цикли ) и съответно, той не е толкова производителен.
Изразява се в това, че процесора под товар намаля честотата си.
Да се внимава : обърнете внимание на скоростта при извършване на операции на процесора , когато той е натоварен.
Тя трябва да е максималната за него през цялотовреме.

Отделихме цяла една страница на централния процесор втора употреба.
Време е да преминем нататък : РАМ паметта втора употреба ( на следващата страница ) :

<Предишна страница - - - Следваща страница >

<<<Първа страница - - - 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - - - Последна страница >>>

С цени и части втора употреба, можете да се запознаете ТУК .
С цените на услугите може да се запознаете ТУК .
С нас можете да се свържете ТУК .

 

Модел или име:
подробно търсене »

Вход | Регистрация

Вашата количка »
0 продукта

Телефони:
ж.к. Лагера:
Потърсете ни във връзка с ремонт, поправка на компютри или компютърни услуги. Можете да ни звъннете за да поръчате нов компютър, лаптоп или компонент ( монитор, РАМ памет, видео карта, твърд диск, дънна платка, охладител или охлаждаща подложка за лаптоп, процесор, флаш памет ). 0887-736668
или 0887-remont
Потърсете ни на телефона ни към vivacom във връзка с ремонт, поправка на компютри или компютърни услуги. Можете да ни звъннете за да поръчате нов компютър, лаптоп или компонент ( монитор, РАМ памет, видео карта, твърд диск, дънна платка, охладител или охлаждаща подложка за лаптоп, процесор, флаш памет ). 0879-04-12-99

ж.к. Младост
Потърсете ни на М-Телския телефон в ж.к. Младост с ремонт, поправка на компютри или компютърни услуги. Можете да ни звъннете за да поръчате нов компютър, лаптоп или компонент ( монитор, РАМ памет, видео карта, твърд диск, дънна платка, охладител или охлаждаща подложка за лаптоп, процесор, флаш памет ). 0885-117-820
Потърсете ни на Telenor телефон във връзка с ремонт, поправка на компютри или компютърни услуги. Можете да ни звъннете за да поръчате нов компютър, лаптоп или компонент ( монитор, РАМ памет, видео карта, твърд диск, дънна платка, охладител или охлаждаща подложка за лаптоп, процесор, флаш памет ). 0893-573-827
Потърсете ни на телефона ни към Виваком в Младост във връзка с ремонт, поправка на компютри или компютърни услуги. Можете да ни звъннете за да поръчате нов компютър, лаптоп или компонент ( монитор, РАМ памет, видео карта, твърд диск, дънна платка, охладител или охлаждаща подложка за лаптоп, процесор, флаш памет ). 08-76772852
или 08-popravka

ж.к. Люлин:
Потърсете ни във връзка с ремонт, поправка на лаптоп, компютър или компютърни услуги. Можете да ни звъннете за да поръчате нов компютър, монитор или компонент. 0884-737849
или 0884-serviz

Skype:
попитайте на скайпМагазин Младост
попитайте на скайп Южни райони- сервиз, ремонт и поправка на компютриМагазин Лагера
попитайте на скайп Люлин - сервиз, ремонт и поправка на компютриМагазин Люлин
пишете ни на и-мейл за да попитате за актуална цена и наличност e-mail

Контакти »

Работно време:

понеделник-петък:
10:30 - 19:30
събота:
според магазина
неделя:
с допълнителни уговорки

Сервиз за компютри
Сервиз за компютри


Поправка и ремонт на лаптопи. Сервиз, обслужване и профилактика на преносими компютри.
ремонт и поправка на лаптопи


Поправка и ремонт на монитори. Сервиз, обслужване и профилактика на монитори за компютър.
ремонт и поправка на монитори


Поправка и ремонт на компютри, монитори и лаптопи. Поправка и ремонт на принтери.
Поправка на компютър:
Защо при нас


Компютърни услуги на безкомпромисни за качеството си цени
Компютърни услуги


Как да се грижим за настолните компютри и лаптопите. Добри съвети как да поддържаме преносимите и домашните компютри.КАК ДА
се грижим

за лаптоп
за компютър

Ремонт, поправка и компютърни услуги по домовете
Ремонт по домовете


Абонаментана поддръжка и абонаментно обслужване на компютри.
Абонаментна поддръжка


Изработка, изготвяне, поддръжка и администриране на уеб сайтове. Уеб дизайн и оптимизиране - оптимизация на уеб сайтове и страници за търсачките.
Изработка на сайт

Ново


ремонт на таблети »
поправка, ремонт и сервиз на LCD, LED телевизори »
поправка, ремонт и сервиз на телефони »

Интересно

Овърклок на процесори при минусови температури »

Най-разглеждани: картинки за фон на работния плот Компютърни услуги Поддръжка на сайтове Поправка на компютри

Препоръчани: ремонт на компютри по домовете Абонаментна поддръжка на компютри видео карти, твърди дискове, процесори, дънни платки
стартова страница поправка на монитори и ремонт на лаптопи, цена за изработка на сайт статии Рекламни материали форум за компютри

Copyright © и администрация на сайта: София Компютърс ( Sofia Computers ) ЕООД Изработка на сайта и Web Design: DGP Created: 2010 y. Updated: 2015 y.

Ако желаете да сте в течение с новите компютри, монитори, лаптопи и промоции, заповядайте в групата ни във Фейсбук


Пишете на електронната ни поща във връзка с поправка или ремонт на компютър.
Телефони за поправка или ремонт на компютър.
Пишете ни на скайп зяа компютър, монитор или лаптоп.