Форум за Компютри
Форум за компютри
Задайте въпроси или потърсете отговори.

Реклама:
София Компютърс - Фейсбук страница

Основни понятия при ИЗРАБОТКА НА САЙТ (стр.2)

( продължение от страница 1 )
красива градина - сайт за озеленяване    
Един по-лек сайт :
Красива градина.
Сайт за градината и
озеленяването.

Какво е уеб хостинг:

Уеб хостингът ( за по-кратко ще го наричаме само хостинг ) носи името си от английската дума host ( домакин, стопанин, съдържател ) .
Това е с най-прости думи мястото, където се намира ( гостува ) Вашият сайт в мрежата ( интернет ).
Когато си купите домейна ( името на сайта - виж по-горе ), Вие купувате само правото да ползвате това име ( т.е. - монопола върху това име ).
Реално обаче, дори да сте купили името име-на-сайт.бг , този сайт няма да се знае и вижда от никого, ако той не е в интернет ( т.е. на някой сървър ).
Какво искам да кажа - след като е изработен сайта и след като сте закупили ( или взели някое от безплатните от 3то ниво - за тях по-долу ) име, сайтът трябва да се разположи на компютър, който е постоянно на линия в интернет ( обикновено - сървър ), и който да разполага с DNS ( domain name server ) услуги.
DNS са определен вид сървъри в мрежата, които се занимават с това да казват на потребителите кой сайт на кой сървър е разположен, за да може потребителят да стигне до него ( да го разгледа ) ( обяснението по-горе е най-образно казано с цел да Ви запознае с основните понятия и постулати - иначе материята е доста по-дълбока и сигурен съм - суха за повечето от вас ).
Разположен на сървър, сайтът Ви вече ще е видим за всички и отвсякъде ( освен ако имате желание за определени ограничения, които могат да бъдат наложени ) .
От тук обаче идва следващият въпрос - кой се грижи за този сървър ( един вид - кой му плаща тока ), кой го администрира, кой го защитава и кой го поддържа, за да може Вашият сайт да се вижда постоянно и да е защитен от хакерски атаки?
И идва отговорът ни относно хостинга - за сървъра се грижи фирма / компания ( най-често, иначе има и сървъри, които се администрират от любители, в което в повечето случаи няма лошо), която се занимава основно с тази дейност,която на пръв поглед може и да изглежда елементарна, но има много тънкости.
Тясе грижи токът на сървъра, на който е Вашия сайт, никога да не спира, хакерските атаки да са неуспешни, страниците на сайта Ви да се зареждат бързо и точно и още един куп неща.
И стигаме до темата за парите - колко ще ни струва?
Ако хостингът е безплатен ( за предимствата и минусите - по-долу в статията ), нищо няма да Ви струва.
Ако е платен, имате няколко варианта:
1. Да си направите собствен сървър - да отделите сериозни средства както за самия компютър, който ще е сървър ( ако ще инвестирате в сървър, предполагаме, че ще ви трябва дисково пространство и сериозни сайтове с много заявки и натовареност, което означава, че не можете да направите машина за 100 лв. сървър, нали? ) така и за хората, които ще се грижат постоянно за него ( които ще го конфигурират, следят, защитават и администрират ).
Това е вариантът, който има смисъл ( в основните си линии ) ако компанията Ви е голяма и има множество сайтове, които изискват колямо дисково пространство.
2. Да си платите хостинг на някоя от големите компании. Защо големите, а не малките? - обикновено големите са винаги подготвени - имат т.нар. бекъп сървъри, които поемат удара, ако се случи нещо със сървъра, на който е сайта Ви и по този начинВие дори не разбирате, че е имало проблеми отделно - цените на големите хостинг компании са по-добри.
Като стигнем до там, ще Ви посочим най-изгодните варианти, но тук, говорейки си за парище споменем, че хостингът на средно голям сайт,дори с много бази данни и много хиляди снимки, е около 4 - 5 лв. на месецкъм настоящия момент .

И нека да преминем към въпроса - безплатно име на сайт и безплатен хостинг .
Какви са безплатните имена :
Безплатните имена са домейни от трето ниво ( виж по-горе ), които собствениците на домейните от второ ниво раздават безплатно.
Обърках ли Ви?
Сега ще Ви обясня : Един сайт, може да печели много пари и по много и различни начини.
Някои сайтове печелят от продуктите, които предлагат, други печелят от услугите, които извършват ( в нашия случай - sofiacomputers.net печели и от двете - с добрите си компютърни услуги на много добри цени и безкомпромисно качество на изпълнение и с продажбата на компютри и компютърни компоненти, които са на продажни цени на вносител, а по този начин печелят и нашите клиенти ) и трети - от рекламите и презентациите, които други фирми ( или компании и сайтове ) разполагат на техните страници.
Обикновено домейните, които предлагат безплатни имена ( от трето ниво ) печелят по третия начин - те Ви предоставят безплатно име ( и хостинг - в повечето случаи ) срещу това на Вашия сайт да има определени от собственика на домейна рекламни материали от трети лица.

Кога да изберем безплатния хостинг :
- когато сайтът е малък ( с малки размери ) ;
- когато сайтът е основно информативен ( т.е. не държим да е силно представителен );
- когато искате да изпробвате определен ефект, в определени условия ;
- когато имате основен сайт, но прилагате стратегия за "навързване" на няколко сайта, които да сочатедин към друг ( ВНИМАНИЕ - грешка е да се копира съдържанието от един сайт в друг - защо - тема на друг разговор, който ако имате желаниеи време с удоволствие ще Ви осведомим, но на място в офиса ни :) ).
- поради още много причини, които са по-частни случаи и които ще Ви бъдат посочени, ако Вашият случай го изисква .

Икога - платения :
- когато сайтът е представителен ;
- когато е голям ;
- когато сайтът изисква използването на бази данни ( има и такива, които предлагат безплатно ползване на бази данни, но те в повечето случаи са много бавни и тези 4 - 5 лв. месечно не си струват да бъдат спестени на база нервите и проблемите, които ще имате, ако използвате безплатни бази данни ) ;
- когато търсите скорост, сигурност и надеждност ( т.е. ако си плащате, имате право на изисквания, ако не - .... ) .
- по още един ред по-редки случаи ( ако Вашият е такъв, ще бъдете безплатно уведомени и консултирани, ако се обърнете към нас ) .

Следва : методи на изработка на сайт и сложност.

  имоти - купува , продава , наема - всичко за имотите
  Портал за имоти
  Един наистина сложен сайт
  с много бази данни
  и много функции.

Методи на изработка на сайт и сложност

Важенмомент при изработка на сайт е какви методи ще бъдат използвани при разработването му.
Сайтът може да бъде изработен от програма за изработка на сайтове :Adobe Dreamweaver, WordPress, Joomla и други подобни програми за уеб дизайн.
Тези програми ( приложения ) са комплексни решения, които при умение за работа с тях, могат да направят изработката на сайт прецизна и точна, но подчертавам, че все пак трябва да сте запознати с основите на уеб-програмирането, за да имате по-пълен контрол върху елементите, менютата и цялостния дизайн на сайта .
Ако сайта е по-лек и не сложен за изработка, това е по-разумното решение.
Защо?
Защото става бързо ( което означава - евтино ) и защото основните елементи са заложени в тях.
НО - трябва да се има в предвид, че тези програми НЕ пишат ( изработват ) сайта - те помагат това да стане по-бързо ( и пак - по-евтино ).

Друг вариант е кодът ( изработката ) на сайта, да се пише основно от програмисти ( което не изключва помощта на някоя от гореспоменатите програми ), като в този случай контролът и функциите на сайта са изцяло в ръцете на тези, които го изработват.
Разбира се, тук времето за изработка е по-голямо ( съответно - цената на сайта е по-висока ), но за сметка на това, сайтът става подчертано уникален ( т.е. - не е еднакъв с другите сайтове, изработени по шаблон с някоя програма ) и възможностите за управление на съдържанието зависят само и единствено от желанията на клиента и уменията на този, който го изработва.

Ако се търси представителен, добър и уникален сайт мнението ми е, че сайтът, който отнема повече време за изработка, определено ще е по-добрият вариант.
Нека обаче пак да подчертая, че в много от случаите, решението е по средата на гореописаните варианти.
Сайтовете, които сме изработили, са направени до последния елемент ( бил той картинка, текст или графика/флаш анимация ) само и единствено от нас.
Това в много от случаите отнема повече времеот писането на самия код за сайта.
Изработката на всяка картинка и/или елемент с програми за графична обработка в много случаи отнема много време, докато постигнем точно това, което желаем.
Хората са много различни, дейностите им също - това обуславя и уникалните потребности на всеки, относно неговия сайт.
Именно в този момент ние ще Ви бъдем полезни, с безплатната си консултация по въпроса.
Можете само да спечелите, ако чуете и нашето мнение.

До тук : Да сумираме :

Безплатни име ( домейн от трето ниво ) и хостинг ( към този, който дава името ) :
- безплатно ( 0 лв. );
Плюсове
- евтин.
Минуси
- нямате собствено име ( т.е. сайта Ви се казва : исканотоОтВасИме.даденотоИме.сом );
- досадни реклами в страниците Ви ( рядко има хостинг, който не го изисква, но там пък имаме други ограничения) ,
- малко пространство ( обикновено - около 10-20 Мб );
- базите данни са много ограничени и бавни ( в редките случаи, когато ги има);
- липсата на сървърно програмиране ( което изключва хостването на комплексен сайт );

Платени име и домейн :
Около 20 лв. на година за име ( домейн ) плюс около 60 лв. годишно за хостинг .
Плюсове :
- собствено, избрано от Вас име ( ако е свободно, т.е. не е взето от някой друг. );
- какво ще има в сайта Ви решавате само и единствено Вие ;
- голямо пространство ( за 5 лв. на месец, обикновено се предлагат около 5 ГИГАбайта дисково пространство ) ;
- абсолютно достатъчен брой бази данни, които на всичко отгоре са бързии защитени;
- сървърно скриптово програмиране ( сайтът Ви ще е много по-прецизен и динамичен при наличието му );
- представителност ( Все пак дори и електронната поща ще я изберете Вие ) ;
Минуси :
- 80лв. годишно ( в масовия случай );
- допълнително определена ( не голяма ) сумаза поддръжка ( ако има нужда от такава ).

Самата изработка може да варира от под 100 лв. за статичен сайтдо 2 000 лв. ( цените са към момента на писане на статията ) .

Например - сайта Красива градина е на безплатен хост, с безплатно домейн име и е лек за изработка.
Подобен тип сайт ще Ви струва под 100 лв. плюс 0 лв. годишно .

Ако вземем за пример сайта за имоти НЕТИМОТИ.НЕТ, нещата стоят по различен начин.
Изработката му струва над 1 000 лв. ( без да включваме поддръжката му и администрирането ) , а
хостингът му е платен, както и името.
Оптимизацията му за търсещите машини е на високо ниво и дневните преглеждания на оферти за имоти са четирицифрена сума ( съответноаудиторията и посещаемостта - големи ).
Регистрираните потребители надхвълиха 1 000 ( само за година ).

При изработка на сайт всичко зависи от Вас и вашите нужди.
За да сте абсолютно наясно колко ще Ви струва, най-добре е да ни потърсите, за да обсъдим какъв точно сайт ще Ви трябва и какви ще са най - добрите решения от всички гледни точки.

Надяваме се статията да Ви е харесала и да Ви е била полезна.

* Статията е писана март месец 2010г.
Цените са посочени за този период.
Актуалните цени може да бъдат по-ниски или по-високи - за конкретна информация ни потърсете.

Екипът, на sofiacomputers.net

Желаем Ви приятни и ползотворни мигове в нашия сайт.
Контакти с нас, можете да осъществите ТУК .

Модел или име:
подробно търсене »

Вход | Регистрация

Вашата количка »
0 продукта

Телефони:
ж.к. Лагера:
Потърсете ни във връзка с ремонт, поправка на компютри или компютърни услуги. Можете да ни звъннете за да поръчате нов компютър, лаптоп или компонент ( монитор, РАМ памет, видео карта, твърд диск, дънна платка, охладител или охлаждаща подложка за лаптоп, процесор, флаш памет ). 0887-736668
или 0887-remont
Потърсете ни на телефона ни към vivacom във връзка с ремонт, поправка на компютри или компютърни услуги. Можете да ни звъннете за да поръчате нов компютър, лаптоп или компонент ( монитор, РАМ памет, видео карта, твърд диск, дънна платка, охладител или охлаждаща подложка за лаптоп, процесор, флаш памет ). 0879-04-12-99

ж.к. Младост
Потърсете ни на М-Телския телефон в ж.к. Младост с ремонт, поправка на компютри или компютърни услуги. Можете да ни звъннете за да поръчате нов компютър, лаптоп или компонент ( монитор, РАМ памет, видео карта, твърд диск, дънна платка, охладител или охлаждаща подложка за лаптоп, процесор, флаш памет ). 0885-117-820
Потърсете ни на Telenor телефон във връзка с ремонт, поправка на компютри или компютърни услуги. Можете да ни звъннете за да поръчате нов компютър, лаптоп или компонент ( монитор, РАМ памет, видео карта, твърд диск, дънна платка, охладител или охлаждаща подложка за лаптоп, процесор, флаш памет ). 0893-573-827
Потърсете ни на телефона ни към Виваком в Младост във връзка с ремонт, поправка на компютри или компютърни услуги. Можете да ни звъннете за да поръчате нов компютър, лаптоп или компонент ( монитор, РАМ памет, видео карта, твърд диск, дънна платка, охладител или охлаждаща подложка за лаптоп, процесор, флаш памет ). 08-76772852
или 08-popravka

ж.к. Люлин:
Потърсете ни във връзка с ремонт, поправка на лаптоп, компютър или компютърни услуги. Можете да ни звъннете за да поръчате нов компютър, монитор или компонент. 0884-737849
или 0884-serviz

Skype:
попитайте на скайпМагазин Младост
попитайте на скайп Южни райони- сервиз, ремонт и поправка на компютриМагазин Лагера
попитайте на скайп Люлин - сервиз, ремонт и поправка на компютриМагазин Люлин
пишете ни на и-мейл за да попитате за актуална цена и наличност e-mail

Контакти »

Работно време:

понеделник-петък:
10:30 - 19:30
събота:
според магазина
неделя:
с допълнителни уговорки

Сервиз за компютри
Сервиз за компютри


Поправка и ремонт на лаптопи. Сервиз, обслужване и профилактика на преносими компютри.
ремонт и поправка на лаптопи


Поправка и ремонт на монитори. Сервиз, обслужване и профилактика на монитори за компютър.
ремонт и поправка на монитори


Поправка и ремонт на компютри, монитори и лаптопи. Поправка и ремонт на принтери.
Поправка на компютър:
Защо при нас


Компютърни услуги на безкомпромисни за качеството си цени
Компютърни услуги


Как да се грижим за настолните компютри и лаптопите. Добри съвети как да поддържаме преносимите и домашните компютри.КАК ДА
се грижим

за лаптоп
за компютър

Ремонт, поправка и компютърни услуги по домовете
Ремонт по домовете


Абонаментана поддръжка и абонаментно обслужване на компютри.
Абонаментна поддръжка


Изработка, изготвяне, поддръжка и администриране на уеб сайтове. Уеб дизайн и оптимизиране - оптимизация на уеб сайтове и страници за търсачките.
Изработка на сайт

Ново


ремонт на таблети »
поправка, ремонт и сервиз на LCD, LED телевизори »
поправка, ремонт и сервиз на телефони »

Интересно

Овърклок на процесори при минусови температури »

Най-разглеждани: картинки за фон на работния плот Компютърни услуги Поддръжка на сайтове Поправка на компютри

Препоръчани: ремонт на компютри по домовете Абонаментна поддръжка на компютри видео карти, твърди дискове, процесори, дънни платки
стартова страница поправка на монитори и ремонт на лаптопи, цена за изработка на сайт статии Рекламни материали форум за компютри

Copyright © и администрация на сайта: София Компютърс ( Sofia Computers ) ЕООД Изработка на сайта и Web Design: DGP Created: 2010 y. Updated: 2015 y.

Ако желаете да сте в течение с новите компютри, монитори, лаптопи и промоции, заповядайте в групата ни във Фейсбук


Пишете на електронната ни поща във връзка с поправка или ремонт на компютър.
Телефони за поправка или ремонт на компютър.
Пишете ни на скайп зяа компютър, монитор или лаптоп.

Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с нашите условия за ползване и използването на „бисквитки“.

Съгласен съм