Форум за Компютри
Форум за компютри
Задайте въпроси или потърсете отговори.

Реклама:

 

Преносимите компютри ( наричани още лаптопи или ноутбуци ) са напълно функционални компютри, но с няколко основни разлики.

За разлика от настолните компютри ( десктоп компютрите ) те са с компактни размери, което ги прави много по - мобилни и лесно използваеми на удобни за хората места ( в леглото, креслото, дивана и т.н.) .

Друг техен голям плюс е, че могат да бъдат използвани и без наличието на електричество в рамките на до 9 часа! За това спомагат батериите, които лаптопите имат.

Процесорите в преносимите компютри, обикновено са с архитектура, която набляга на пестенето на енергия, с цел по-продължителна работа при липса на електричество.
Твърдите им дискове са с по-компактни размери, от тези на настолните компютри, и в съвременните лаптопи те не отстъпват като производителност на тези в настолните машини.
Видеокартите на ноутбуците, са обикновено вградени на дънната платка, но все по-масово навлизат и втншни графични решения за преносими компютри, с цел по-качествена обработка на 3Д графични приложения.

Съвременните лаптопи, разполагат с LCD-TFT екрани, които са изготвени по специална технология, която има за основен приориет спестяването на енергия, с цел по - продължителна работа на батерията.

Като база за сравнение с настолните компютри, лаптопите не предоставят тази производителност, която имат десктоп компютрите, поради факта, че приложението на преносимите компютри е съвсем различно - обикновено, те се използват основно за текстообработка и презентации.
Това в никакъв случай не означава, че не могат да бъдат използвани както за гледане на филми или слушане на музика, така и за игри, но като цяло настолният компютър е много по-удачно решение в това отношение, най - малкото поради възможността да се използват по-голям екран и много по-сериозна графична карта ( която от своя страна иска много по-сериозно захранване, каквото трудно би могло да бъде внедрено в преносимите компютри) .
Друг недостатък при мобилните компютри е, че подмяната на компонентите в тях е силно ограничена ( в основните линии се свежда до РАМ памет , процесор и твърд диск ) и ремонта и поддръжката са по - комплексни .

Както по-горе изложихме, преносимите компютри имат своите предимства и недостатъци, но ако все още се двоумите относно решението си, не се колебайте да ни потърсите.
Ще Ви помогнем, да вземете най - правилното решение.


Статията е написана от http://sofiacomputers.net .


С пълната ценова листа на лаптопите, които предлагаме , можете да се запознаете ТУК .
С цените на услугите можете да се запознаете ТУК .
С цените на абонаментното обслужване можете да се запознаете ТУК .
Ако имате нужда от собствен сайт, погледнете ТУК .

Желаем ви приятни и ползотворни минути в нашия сайт.

Модел или име:
подробно търсене »

Вход | Регистрация

Вашата количка »
0 продукта

Телефони:
ж.к. Лагера:
Потърсете ни във връзка с ремонт, поправка на компютри или компютърни услуги. Можете да ни звъннете за да поръчате нов компютър, лаптоп или компонент ( монитор, РАМ памет, видео карта, твърд диск, дънна платка, охладител или охлаждаща подложка за лаптоп, процесор, флаш памет ). 0887-736668
или 0887-remont
Потърсете ни на телефона ни към vivacom във връзка с ремонт, поправка на компютри или компютърни услуги. Можете да ни звъннете за да поръчате нов компютър, лаптоп или компонент ( монитор, РАМ памет, видео карта, твърд диск, дънна платка, охладител или охлаждаща подложка за лаптоп, процесор, флаш памет ). 0879-04-12-99

ж.к. Младост
Потърсете ни на М-Телския телефон в ж.к. Младост с ремонт, поправка на компютри или компютърни услуги. Можете да ни звъннете за да поръчате нов компютър, лаптоп или компонент ( монитор, РАМ памет, видео карта, твърд диск, дънна платка, охладител или охлаждаща подложка за лаптоп, процесор, флаш памет ). 0885-117-820
Потърсете ни на Telenor телефон във връзка с ремонт, поправка на компютри или компютърни услуги. Можете да ни звъннете за да поръчате нов компютър, лаптоп или компонент ( монитор, РАМ памет, видео карта, твърд диск, дънна платка, охладител или охлаждаща подложка за лаптоп, процесор, флаш памет ). 0893-573-827
Потърсете ни на телефона ни към Виваком в Младост във връзка с ремонт, поправка на компютри или компютърни услуги. Можете да ни звъннете за да поръчате нов компютър, лаптоп или компонент ( монитор, РАМ памет, видео карта, твърд диск, дънна платка, охладител или охлаждаща подложка за лаптоп, процесор, флаш памет ). 08-76772852
или 08-popravka

ж.к. Люлин:
Потърсете ни във връзка с ремонт, поправка на лаптоп, компютър или компютърни услуги. Можете да ни звъннете за да поръчате нов компютър, монитор или компонент. 0884-737849
или 0884-serviz

Skype:
попитайте на скайпМагазин Младост
попитайте на скайп Южни райони- сервиз, ремонт и поправка на компютриМагазин Лагера
попитайте на скайп Люлин - сервиз, ремонт и поправка на компютриМагазин Люлин
пишете ни на и-мейл за да попитате за актуална цена и наличност e-mail

Контакти »

Работно време:

понеделник-петък:
10:30 - 19:30
събота:
според магазина
неделя:
с допълнителни уговорки

Най-разглеждани: картинки за фон на работния плот Компютърни услуги Поддръжка на сайтове Поправка на компютри

Препоръчани: ремонт на компютри по домовете Абонаментна поддръжка на компютри видео карти, твърди дискове, процесори, дънни платки
стартова страница поправка на монитори и ремонт на лаптопи, цена за изработка на сайт статии Рекламни материали форум за компютри

Copyright © и администрация на сайта: София Компютърс ( Sofia Computers ) ЕООД Изработка на сайта и Web Design: DGP Created: 2010 y. Updated: 2015 y.

Ако желаете да сте в течение с новите компютри, монитори, лаптопи и промоции, заповядайте в групата ни във Фейсбук


Пишете на електронната ни поща във връзка с поправка или ремонт на компютър.
Телефони за поправка или ремонт на компютър.
Пишете ни на скайп зяа компютър, монитор или лаптоп.